Critical Alignment Yoga

Critical Alignment, ontwikkeld door Gert van Leeuwen, is een vorm van Yoga gericht op het rechten van de ruggengraat, welke het meditatieve aspect en de asana’s (houdingen) combineert.

Zie ook www.criticalalignment.nl.

De lessen zijn met name gericht op het herstellen van de flexibiliteit in de rug en schouders. Door gebruik te maken van de hulpmiddelen zoals het stripje en het onderrug rolletje in combinatie met de ademhaling worden de onderliggende houdingsspieren bereikt. Deze spieren zijn zeer gevoelig voor het opslaan van spanning.

Door onze tegenwoordige manier van werken met vaak vele uren achter de computer in een verkeerde houding, wordt stress in de spieren opgeslagen. Chronische stress zorgt voor verstijving van de spieren, het gaan bewegen vanuit ontspanning met gebruik van de hulpmiddelen maakt het mogelijk deze spanning weer los te laten.

Pijnklachten in de onderrug, nek en schouders kunnen hiermee verminderen en vaak ook verdwijnen. Met de oefeningen die Critical Alignment biedt, krijg je iets in handen waarmee je zelf de probleemgebieden kan aanpakken met gerichte oefeningen.

Bij fysieke klachten kan er een intake gedaan worden voorafgaand aan deelname aan de lessen om zo inzicht te krijgen in de mogelijkheden en het effect van de oefeningen. De intake duurt ca. 1 uur en hierin bespreken we de klachten en welke les het beste aansluit bij de wensen. De intake wordt altijd in rekening gebracht.

Critical Alignment Yoga Basis
Maandag 15.30 – 16.45
Dinsdag / Donderdag 10.45 – 12.00
Vrijdag 15.30 – 16.45
Critical Alignment Yoga
Maandag 20:00 – 21:15
Dinsdag 09:00 – 10:15
Donderdag 20:30 – 21:45
Critical Alignment
Yoga Basis
Maandag 15.30 – 16.45
Dinsdag / donderdag 10.45 – 12.00
Vrijdag 15.30 – 16.45
Critical Alignment
Yoga
Maandag 20:00 – 21:15
Dinsdag 09:00 – 10:15
Donderdag 20:30 – 21:45

Ik volg nu een aantal weken CA les bij Yogastudio Anna. En vorige week heb een sessie Critical Alignment therapie gevolgd bij Anna van Amsterdam. Ik heb al jaren last van mijn bekken en SI gewrichten na de bevallingen. Regelmatig behandelingen voor gevolgd, maar het blijft een zwak gebied. Met de oefeningen die Critical Alignment biedt, heb ik iets in handen waarmee ik zelf mijn probleemgebieden kan aanpakken met gerichte oefeningen. In de therapie sessie heb ik oefeningen op maat mee naar huis gekregen en in de lessen krijg ik een goed beeld van de vele mogelijkheden die Critical Alignment biedt. Er wordt prettig en professioneel les gegeven. Absoluut een aanrader voor iedereen met rugklachten of stijfheid. Ik zal zeker cliënten in mijn praktijk San Bao TCM wijzen op de voordelen van deze methode!

Peggy Scheffer, van San Bao TCM