Chi Neng QiGong

Qigong is reeds duizenden jaren oud en is een vast onderdeel van de Chinese cultuur. De begrippen Qi staan voor energie en Gong de tijd die je er aan wil besteden.

Alle oefeningen uit de Chi Neng Qigong zijn bedoeld om je lichamelijke gezondheid preventief te verbeteren, als ondersteuning bij je sport, werk, of na ziekte bij je herstel. Door deze meditatieve bewegingsoefeningen ontstaat ruimte en ontspanning, de Qi kan weer gaan stromen!

De Chi Neng Qigong, ontwikkeld door dr Pang Ming, is door de Chinese overheid erkend als helend voor de gezondheid. Zie de site www.chineng.nl voor meer informatie hier over. Deze eenvoudige Qigong vorm heeft de bewegingsvorm buiten het lichaam, maar de aandacht is naar binnen gericht. De intentie is om te gaan van het denken naar het gevoel. Deze meditatieve bewegingsvorm wordt ondersteunt door visualisatie en concentratie. Hierdoor ervaar je een gevoel van ruimte, evenwicht, kracht, en toenemende energie.

Chi Neng Qigong beoefen je op je eigen niveau en binnen je eigen mogelijkheden. Hierdoor is Chi Neng Qigong beoefening voor iedereen toegankelijk. De oefeningen worden veelal staand uitgevoerd, maar kunnen voor een groot deel zittend worden meegedaan.

Onze persoonlijke benadering zorgt voor ondersteuning in je beoefening zodat je altijd op je eigen niveau kan mee doen.

Tip! Combineer deze lessen met de aansluitende CAY les!

Chi Neng Qigong Herstel
Maandag 13.45 –  15:00
Vrijdag 13.45 – 15:00
Chi Neng Qigong
Donderdag 19:00 – 20:15
Vrijdag 19:30 – 20:45
Chi Neng Qigong
Herstel
Maandag 13:45 –  15:00
Vrijdag 13:45 –  15:00
Chi Neng Qigong
Donderdag 19:00 – 20:15
Vrijdag 19:30 – 20:45

Een half jaar geleden ben ik vanwege gezondheidsredenen begonnen met Qi Gong op aanraden van een vriendin. Eigenlijk leek het me niets… zo saai… dat was mijn oordeel van tevoren. Maar nu een half jaar verder, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet saai is, maar dat je door de oefeningen uitgenodigd wordt je naar binnen te keren en aan je energieniveau te werken. De innerlijke rust die je ervaart na een les is hemels.  En Ron zorgt voor de nodige afwisseling in oefeningen met of zonder attributen. Inmiddels is mijn gezondheid weer goed gelukkig. Maar ik ga door met  Qi gong, niet alleen bij Anna en Ron. Inmiddels heb ik het geïntegreerd in mijn dagelijkse leven. Deze energetische opfrisbeurt hoort er bij om mezelf in balans te houden. Net als eten, sporten, yoga en tandenpoetsen.

Marieke Lebbink