Abdij van Berne “Ruimte Geven”

Het weekend “Ruimte Geven” door Critical Alignment Yoga en Meditatie in Beweging is van 29 april t/m 1 mei .

Critical Alignment Yoga, ontwikkeld door Gert van Leeuwen, is een vorm van yoga gericht op het rechten van de ruggengraat, welke het meditatieve aspect van yoga en de asana’s (houdingen) combineert.

In dit weekend zijn de oefeningen met name gericht op het herstellen van de flexibiliteit in de rug en de schouders. Door gebruik te maken van de hulp middelen zoals het stripje en het onderrug rolletje in combinatie met de ademhaling worden de onderliggende houdingsspieren bereikt. Pijnklachten in de onderrug, nek en schouders kunnen hierdoor verminderen en vaak ook verdwijnen. We geven ze ruimte!

Dit weekend in de inmiddels voor ons vertrouwde omgeving van de Abdij is een unieke kans om de heilzame uitwerking van de oefeningen te ervaren, mee kennis te maken of te verdiepen! We verblijven in de Bernekringzaal en oefenen bij mooi weer ook buiten, denk aan een loopmeditatie in de tuinen rondom de Abdij. In deze tijd van het jaar zijn de
tuinen bijzonder mooi! Op zondag is er gelegenheid voor wie dit wil, om de dienst in de Abdijkerk bij te wonen. De Norbertijnen staan open voor alles wat zich in de Maatschappij afspeelt en de Abdij heeft dan ook al een lange historie in het geven van o.a. Yoga en Meditatie workshops. We zijn hier welkom!

Het weekend begint op vrijdagmiddag om drie uur. Op zaterdag start de dag na het ontbijt en wordt de dag met een afwisselend programma ingevuld tot de avond 20.30 uur. Na de lunch is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan de bijzonder mooie boekwinkel welke bij de Abdij hoort. De eenvoudige maaltijden gebruiken we samen met de broeders. Op zondag sluiten wij het programma af rond 15.30 uur.

Zie ook www.abdijvanberne.nl

inclusief verblijf, workshop, maaltijden, koffie en thee eigen comfortabele gastenkamer met douche/toilet

Kosten € 265,– per persoon.

Afhankelijk van de omstandigheden 5 tot maximaal 9 deelnemers

Zie ook www.abdijvanberne.nl

inclusief verblijf, workshop, maaltijden, koffie en thee eigen comfortabele gastenkamer met douche/toilet

Kosten € 265,– per persoon.

Afhankelijk van de omstandigheden 5 tot maximaal 9 deelnemers