zwanen anna LOGO3

Critical Alignment Yoga

 

Critical Alignment, ontwikkeld door Gert van Leeuwen, is een vorm van Yoga gericht op het rechten van de ruggengraat, welke het meditatieve aspect en de asana’s (houdingen) combineert.

Zie ook www.criticalalignment.nl  

 

De lessen zijn met name gericht op het herstellen van de flexibiliteit in de rug en schouders. Door gebruik te maken van de hulpmiddelen zoals het stripje en het onderrug rolletje in combinatie met de ademhaling worden de onderliggende houdingsspieren bereikt. Deze spieren zijn zeer gevoelig voor het opslaan van spanning.

 

Door onze tegenwoordige manier van werken met vaak vele uren achter de computer in een  verkeerde houding, wordt stress in de spieren opgeslagen. Chronische stress zorgt voor verstijving van de spieren, het gaan bewegen vanuit ontspanning met gebruik van de hulpmiddelen maakt het mogelijk deze spanning weer los te laten.

 

Pijnklachten in de onderrug, nek en schouders kunnen hiermee verminderen en vaak ook verdwijnen. Met de oefeningen die Critical Alignment biedt, krijg je iets in handen waarmee je zelf de probleemgebieden kan aanpakken met gerichte oefeningen.

 

In de therapie sessies worden er oefeningen op maat samengesteld en middels een progamma van 10 weken leer je om thuis de oefeningen te gaan inpassen in het dagelijks leven en daardoor te komen bij een structurele verbetering van de probleemgebieden in het lichaam.

Bij de therapie lessen wordt er individueel lesgegeven als aanvulling of

voorafgaand aan het volgen van de groepslessen.  

 

CAY Basis

Maandag

15.30 - 16.45

Dinsdag / Donderdag

10.45 – 12.00 uur

Vrijdag

15.30 – 16.45 uur

 

CAY

Dinsdag

09.00 – 10.15

Maandag

20.00 – 21.15

       

Therapielessen zijn op afspraak  

IMG_7513 IMG_7482